Bio-Life zal uitzonderlijk gesloten zijn op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei.
Gelieve hier rekening mee te houden zodat uw bestellingen correct verwerkt kunnen worden.
Bedankt voor uw begrip.
Enzymes

Enzymen: ingrijpen met ongekende snelheid

Ons lichaam produceert een groot aantal enzymen. Maar dat volstaat niet: de voeding moet ook een aantal enzymen leveren. Deze enzymen zorgen namelijk voor een optimale vertering van de maaltijden en voor de correcte assimilatie van de nutriënten die deze voedingsmiddelen bevatten. Bij gebrek aan deze spijsverteringsenzymen, riskeren we niet alleen spijsverteringsproblemen maar ook tekorten aan mineralen, vitaminen en andere onmisbare voedingsstoffen, met alle gevolgen vandien.

Een belangrijke rol

De spijsverteringsenzymen vertegenwoordigen slechts een deel van de enzymen die aanwezig zijn in onze cellen waar ze door hun grote diversiteit kunnen deelnemen aan alle vitale processen. Ze spelen een rol als katalysator - versneller- van chemische en metabole  reacties in het lichaam.

Naast hun rol in de vertering en de assimilatie, hebben de enzymen door hun diverse en talrijke activiteiten een impact op verschillende niveau's: om de immuniteit te verbeteren, om eliminatie van toxines te bevorderen, om energie te recupereren, om allergiën te bestrijden, tegen ontsteking, en onder andere om vroegtijdige veroudering tegen te gaan.

Het volwassen lihcaam produceert er steeds minder.

Met het ouder worden, neemt de productie van enzymen door het lichaam af. Vaak is het dan aangewezen om door middel van suppletie enzymen aan te leveren om de assimilatie van nutriënten  te garanderen, om inflammatoire pijn te verlichten of om beter bestand te zijn tegen microbiële agressie bij voorbeeld.

Tijdens de bereiding van de voeding worden enzymen echter vaak vernietigd. Zorg er daarom voor om voldoende rauwkost en fruit (zoals avocado, ananas, banaan, mango en papaya...) te eten.

Onvermoeibare en kostbare enzymen

In bij voorbeeld ananas zit het spijsverteringsenzyme  bromelaïne dat belangrijk is in de vertering van proteïnen en dat ook ontstekingsremmend werkt. Papaya bevat papaïne dat proteïnen fragmenteert maar dat vooral gekend is om de eigenschap dat het bloed vloeibaar houdt en de koorts doet afnemen. Een interessante synergie ontstaat waarbij de eigenschappen van de verschillende elementen benadrukt wordt door de combinatie van enzymen met zwavelhoudende aminozuren zoals taurine. Dit draagt bij tot de vertering van de vetten en de opname van bepaalde vitaminen. Een perfecte synergie wordt hiermee mogelijk gemaakt door het laboratorium Bio-LIfe.

Enzymen zijn onvermoeibare werkkrachten, bekwaam om verschillende duizenden tot zelfs miljoenen chemische en metabole reacties te te versnellen. Zonder enzymen zou het mogelijk zijn dat elk van deze reacties jaren zou aanslepen, beeld je dan maar de tijd eens in die je zou nodig hebben om een maaltijd te verteren. Onvoorstelbaar, nietwaar?